артисти

Andro - Andy Stefanov

Андреан Стефанов – Андро е роден на 22.12.1998 в град Варна.

Учил е в музикално училище и интересите му към изкуствата се разгръщат в няколко сфери. Живее в София и следва „Тонрежисура“ в Нов Български Университет.

Музикалната част от неговото развитие започва още като е бил на 4 години, когато родителите му започват да организират всяко лято „Лятна aкадемия за млади таланти“, където професионалисти преподаватели от Музикалната aкадемия „Панчо Владигеров“ и Нов Български Университет, откриват в него освен певчески заложби, а и театрални.

След участия в различни музикални конкурси, театрални школи, репетиции и развитие, Андро кандидатства в музикалното училище във Варна, където е бил приет със специалността „Поп и джаз пеене“, което го амбицира, заедно с родителите си, да създадат една от водещите школи за музикални и театрални изкуства във Варна. Освен организацията на няколко благотворителни концерта, съвместно с доброволската организация „Interact Club-Varna“,той продъжава и организирането на летни лагери за вокални и театрални изкуства в България под формата на „Уъркшоп“. Година по-късно, той и останалите членове на школата, сред които са таланти като Мишел Страмински, Дара и Гери-Никол, започват подготовка за формата „X Factor“.

След заминаването на родителите му зад граница, той отказва шанса да продължи своето развитие при тях, като в последствие се отказва и от следването в Лондон, и се захваща самостоятелно с развитието на школата за изкуства и залага на кариера в България.

След отпадането на Гери-Никол от формата, тя започва самостоятелна кариера, в която Андро поема отговорната задача да бъде в нейния екип и става част композирането на проектите й, озвучаване на участия, социални мрежи и е криейтив част от всяко обсъждане и предлагане на идеи във връзка с имидж и проекти.

Покрай работата си, Андро се запознава с Атанас Георгиев – N.A.S.O, с който са направили няколко проекта на Гери и започва работа като автор на музика, текст и аранжимент по проектите на много други изпълнители, дори и в поп-фолка, като Фики, Галин, Камелия, Анелия, Деси Слава и други.

Виж повече за работата с различни изпълнители ТУК!

В края на 2017 година е поставено началото на лейбъла „In The Building“, като дебютната песен на компанията представя Андро като изпълнител и се казва „#NABARA“.

Няколко месеца по-късно обявяват нов изпълнител в лейбъла, а в последствие Андро представя и втората си песен „Яки Моменти“.

В първата си година, „In The Building“ остави зад себе си над 10 осъществени проекта, което го нарежда сред най-продуктивните продуценски компании в България.

През лятото на 2018, Andro е избран да стане част от международен лагер за музикални продуценти в Лондон, организиран от най-голямата онлайн платформа за продажба на музика, където в рамките от една седмица се колаборираха с 11 продуценти от цял свят, след което е категоризиран като официален продуцент към платформата.